Noutati
 
» Sfaturi & Idei
Publicat la: 02.05.2012

Cum poti fideliza clientii unei unitati hoteliere ?

 
 

Fidelizarea Clientilor tai !

Aici sunt multe modalitati prin care o pensiune , un hotel sau o vila isi poate fideliza un client.


Una din principalele misiuni ale unui manager de unitate hoteliera este sa aduca clienti. Acestia sunt cei care misca businessul si cei care fac utila existenta unei unitati de cazare in zona din care face parte. Se investesc procente importante din cifra de afacere in promovare in toate mediile online sau offline.

Insa un aspect la fel de important este si „Fidelizarea Clientilor”. Daca ai depus efortui si costuri ridicate sa-i aduci ca si clienti noi, de ce sa nu-i faci si clienti fideli, tocmai pentru ca acum nu mai trebuie sa investesti in promovare pentru ai readuce, o data ce au beneficiat de servicile tale.



Sunt multe modalitati de a fideliza clientii. Va vom enumera o parte dintre acestea:

1)  Una din cele mai importante aspecte este „calitatea serviciilor” pe care le oferi. Cu cat un client este mai multumit de servicile gasite, cu atat sansele de a se reinntoarce sunt mai mari.

2)  Un alt aspect este „diversificarea serviciilor”. Nu este suficient sa oferi doar cazare, afla cum poti schimba acest aspect accesand link-ul: << Unitatile hoteliere ofera doar cazare ! >>

3) „Diferentierea de concurenta” este un factor la fel de important. Cu cat vei oferi ceva diferit, special , cu atat clientul tau nu va mai dori sa caute la concurentii tau.  Diferentierea consta in dversificarea serviciilor , dar si in modul de abordare, de adresare fata de client.

4) „Atentia”pe care o dai unui client problemelor lui si mai ales „modul de ractie” pentru rezolvarea lor, este un factor care influenteaza decizia acestuia.

5) „Un cadru familiar”, in care clientul sa se simta „ca acasa”. (in general pensiunile si vile pot oferi acest sentiment, deoarece au o capacitate mai restransa, deci oamenii ajung sa se cunoasca intr-un timp mult mai scurt)

6)  „Managementul Clientilor”  -  interactiunea cu acestia dupa ce au parasit incinta unitatii.

7) „Bonusarea” cu un serviciu suplimentar sau reducere la revenirea in unitate. De retinut ca , cheltuielile de promovare pentru acel client s-au redus, deoarece acesta nu va mai cauta anunturi publicitare , o data ce i-a placut la tine.

8) „Oferirea acelaiasi camere” in care a fost cazat si data trecuta. Pentru unii dintre oameni este foarte important sa doarma in acelasi pat sau aceeasi camera , in care s-au obisnuit.

De ce nu ar face-o si cand ajung de fiecare data in unitate hoteliera in care se cazeara?

Gestionarea acestor informatii se face printr-un sitem de management al clientilor.

In functie de timpul clientului, raportat la piata tinta, fidelizarea clientilor poate sa cuprinda si alte modalitati, care pot fi personalizare in functie de fiecare unitate hoteliera in parte.

Mai multe recomandari si sfaturi in articolele viitoare.

Valentin B.
Manager – Cazare.info